Wakkere baby

Een wakkere baby?

Heb jij het gevoel dat je jouw kindje niet genoeg kunt vermaken? Is hij altijd alert en lijkt het alsof hij geen slaap nodig heeft? Een wakkere baby vindt alles heel spannend en neemt indrukken van buitenaf op als een spons. Hij is vaak veel te druk om te slapen. Met als valkuil dat je hem blijft stimuleren. Dat geeft weer nieuwe indrukken en prikkels, wat je baby nog actiever maakt en slapen nog lastiger.

Een wakkere baby of oververmoeid?

Anders dan je zou denken is een wakkere baby allesbehalve een ‘wakker typje’. Als jouw kindje vaak wakker, actief en alert oogt, is dit een teken dat hij vermoeid is. Vaak oververmoeid zelfs. Bij oververmoeidheid is de kans groot dat het ritme afwijkt van wat bij jouw kindje past. Het is in dit geval dus belangrijk dat je het juiste ritme gaat volgen en dat je kindje voldoende gaat slapen. In de meeste gevallen zal je dan merken dat hij lang niet zo’n wakker en alert blijkt te zijn als dat je al die tijd dacht.

Naast een wakkere baby kan je oververmoeidheid ook herkennen door de volgende punten:

☾ Je baby jengelt en is weinig tevreden;

☾ Doet vaak hazenslaapjes;

☾ Valt moeilijk in slaap, heeft hulp nodig en moppert;

☾ Valt wel in slaap in de kinderwagen, draagzak of auto;

☾ Is ‘s ochtends blij en tevreden, maar huilt meer naarmate de dag vordert;

☾ Is overactief en krijgt geen genoeg van stimulans;

☾ Overstrekt zich en maait veel met armpjes;

☾ Valt in slaap tijdens het drinken, maar wordt snel weer wakker;

☾ Slaapt weinig overdag en je weet niet waar je aan toe bent.

Missen jullie een ritme en lukt het niet om deze te creëren? Ik kan je helpen! Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Liefs, Meike

p.s. Volg je de Droomritmepraktijk al op Instagram? Hier deel ik dagelijks leuke tips en weetjes over het slapen van kindjes. Klik hier om naar de Droomritmepraktijk te gaan!