Over

Ik ben Meike, getrouwd met Rutger en moeder van Tijn. Samen wonen wij in Apeldoorn (Gelderland). Na jarenlang als jeugdverpleegkundige te hebben gewerkt met jonge kinderen en hun ouders, mocht ik op 5 maart 2022 zelf moeder worden van onze zoon Tijn. Een lang gekoesterde wens die uitkwam! Het is voor mij zo waardevol om mijn deskundigheid als kinderslaapcoach en jeugdverpleegkundige nu te mogen aanvullen met alle kennis en ervaringen die ik opdoe in mijn nieuwe rol als moeder.

Tijdens mijn werk als jeugdverpleegkundige kreeg ik de meeste energie van het begeleiden van kindjes en hun ouders op het gebied van slaap. Naast dat ik de wondere wereld van slaap al tijdens mijn studie enorm interessant vond, zag ik van dichtbij wat een tekort aan goede slaap deed met een gezin. De ontwrichting, maar ook de machteloosheid die ik zag bij jonge ouders maakte me daadkrachtig. Want, dacht ik, het kan toch niet zo zijn dat je met het krijgen van een kindje nou eenmaal ‘overgeleverd’ bent aan hoe het loopt en je daar zelf geen tot weinig invloed op hebt? Om gezinnen zo goed mogelijk te kunnen helpen wilde ik meer kunnen doen dan wat ik deed. Voor mij betekende dit dat ik nog meer wilde leren over slaap én dat ik mijn eigen praktijk als kinderslaapcoach wilde starten.

In februari 2021 ben ik gestart met de opleiding tot droomritmecoach van @Stephanie Molenaar. Sinds januari 2022 mag ik mij officieel kinderslaapcoach en onrustdeskundige noemen en ben ik niet alleen werkzaam in Apeldoorn, maar door heel Nederland. Zo is mijn passie uitgegroeid tot een missie en hoop ik veel gezinnen te kunnen helpen naar betere slaap! 

Verder...

Over de droomritme methode

Ik ben opgeleid vanuit de Droomritme Methode. De Droomritme Methode is een bewezen effectieve methode, ontwikkeld door Stephanie | Slaapdeskundige® in samenwerking met zorgprofessionals en ouders.

De kracht van de methode is de holistische benadering, waarmee heel goede resultaten worden bereikt. Door op het juiste moment, binnen de juiste timing en op de juiste manier aan slapen te werken ontstaat rust. Daarbij worden de ontwikkeling, groei, voeding en hechting van jouw kindje en wensen van jou als ouder meegenomen. En dat is dé basis om aan echt goede slaap te werken. Door daarnaast in te spelen op het biologische ritme passend bij jouw kindje en op maat te kijken naar jullie persoonlijke situatie, kan op een liefdevolle manier aan slapen worden gewerkt, zonder huilen. 

Werken aan goede slaap kent geen ‘one-size-fits-all’ oplossing. Het huidige slaapgedrag van jouw kindje komt ergens vandaan. Daarom wordt met een analyse van factoren eerst gekeken naar wat de oorzaken en gevolgen zijn van het huidige slaapgedrag. Dit is belangrijk, omdat fysieke-, softe- en slaaptechnische factoren het slapen in de weg kunnen staan. Door de storende factoren eerst weg te nemen, wordt de weg naar goede slaap vrijgemaakt. Pas daarna volgt een op maat gemaakt stappenplan om het slapen van jouw kindje vlot te trekken.