Kinderslaapcoach

Slaapt jouw kindje slecht en zit je met je handen in het haar? Bijvoorbeeld omdat je kindje overdag alleen maar korte dutjes doet, alleen maar bij jou in slaap kan vallen, ’s nachts meerdere keren wakker wordt of de dag standaard voor 06.00 uur begint? Wil jij liefdevol aan het slapen werken, zonder je kindje te laten huilen, maar weet je niet goed hoe? Ik help je graag! Samen maken we van jouw kindje (weer) een slaapkopje. Als gecertificeerd kinderslaapcoach werk ik door heel Nederland. Heb je behoefte aan persoonlijk advies over welk consult het beste bij jullie past? Plan hier jouw gratis kennismakingsgesprek.

Gratis slaappocket

Ben jij op zoek naar tips en handvatten om het slapen van jouw kindje te kunnen verbeteren? I’ve got you! Ik heb een gratis slaappocket geschreven, waarin ik mijn belangrijkste tips voor meer rust en betere slaap met jou deel. Praktisch en direct toepasbaar.

Wanneer schakel je een slaapcoach voor je kindje in?

Maar wanneer schakel je dan een slaapcoach voor je kindje in? Daar is eigenlijk maar één goed antwoord op: je schakelt een slaapcoach voor je kindje in wanneer jij het gevoel hebt dat je er zelf niet uitkomt en je wel wat hulp kunt gebruiken. Dus vind jij het oké dat jouw kindje bij jou in slaap valt? Prima! Laat je dan vooral niet gek maken door alle adviezen over wat ‘normaal’ of ‘goed’ is. Maar weet dat ik jullie verder kan helpen wanneer:

succesverhalen

Waar kan je op letten bij de keuze voor een kinderslaapcoach?

Iedereen mag zich kinderslaapcoach noemen. Het is (nog) geen beschermde titel. Ben je op zoek naar een slaapcoach voor je kindje, is het dus goed om daar rekening mee te houden. Want wanneer iemand geen goede opleiding heeft gedaan en je onjuiste adviezen krijgt, brengt dat jou als ouder alleen nog maar meer onzekerheid. En daar wordt niemand blij van, right? Dus check-check-dubbelcheck: heeft iemand een opleiding gedaan en wat voor een opleiding is dat dan? Zo ben ik als slaapcoach opgeleid vanuit de Droomritme Methode, de enige Nederlandse geaccrediteerde opleiding tot kinderslaapcoach.

Werken met een Nederlandse methode was voor mij belangrijk, omdat we in ons land andere overtuigingen en gebruiken hebben dan aan de andere kant van de wereld. Verder is het belangrijk dat je op zoek gaat naar iemand die werkt volgens jouw visie. Ga dus na bij jezelf: hoe wil jij aan het slapen van jouw kindje werken? Wil je jouw kindje wel of niet laten huilen? Wil je werken met vaste schema’s of gebruik je een ritme liever als leidraad? De Droomritme Methode is een ‘zachte’ methode, die niet uitgaat van slaaptraining, maar het liefdevol toewerken naar een goede slaapgewoonte. Dit vraagt vaak geduld, tijd en liefde, maar dan heb je uiteindelijk wel een hele goede en sterke basis van vertrouwen tussen jou en jouw kindje. Lees hier meer over de Droomritme Methode.

Weet je niet zeker of die responsiviteit goed bij jullie past of wil je liever op een andere manier aan het slapen werken? Ook dan komen we er vast en zeker uit. Laat vooral even van je horen, dan kijken we hoe ik jullie verder kan helpen.

Hoe ziet een traject met een kinderslaapcoach eruit?

Iedere kinderslaapcoach doet zijn of haar werk (als het goed is) met hetzelfde doel, namelijk gezinnen met een slecht slapend kindje helpen aan betere slaap. Hoe dat gebeurt verschilt per slaapcoach. De meeste kinderslaapcoaches werken met pakketten. Dat doe ik ook. Zo bied ik twee slaaptrajecten aan. Een basis slaaptraject en een compleet slaaptraject, waarbij het complete traject zich onderscheid van het basis traject door de extra vier weken begeleiding die je krijgt. Laten we eens in mijn werkwijze duiken, dan krijg je een beetje een idee hoe zo’n traject met een slaapcoach verloopt.

Schakel je mijn hulp in, dan ziet een slaaptraject er als volgt uit:

Heb je vragen over mijn werkwijze of behoefte aan persoonlijk advies over welk slaaptraject het beste bij jullie past? Let me know, via een van de social buttons bovenin de pagina of plan een kennismakingsgesprek in!

Wie is het gezicht achter de Droomritmepraktijk?

Ik ben Meike, kinderslaapcoach met een medische achtergrond en founder van de Droomritmepraktijk. Al jaren begeleid ik gezinnen naar meer en betere slaap voor hun kindje van 0 tot 3 jaar. Daarnaast ben ik als jeugdverpleegkundige expert op het gebied van gezondheid en ontwikkeling van baby’s. En nu ik op 5 maart 2022 zelf moeder ben geworden van onze zoon Tijn mag ik al die kennis aanvullen met mijn eigen ervaringen die ik opdoe als ouder en dat is super waardevol! Wil je meer weten over mij of over mijn aanpak? Lees dan mijn verhaal of volg de Droomritmepraktijk op Instagram. Persoonlijk kennismaken? Ik leer jullie graag beter kennen in een kennismakingsgesprek.