Babyslaapcoach

Slaapt jouw baby slecht en zit je met je handen in het haar? Bijvoorbeeld omdat je baby alleen maar hazenslaapjes doet, het slapengaan altijd gepaard gaat met huilen, je baby alleen maar bij jou in kan slapen of omdat je baby ’s nachts ieder uur wakker wordt? Wil jij liefdevol werken aan het slapen, zonder huilen, maar weet je niet goed hoe? Ik help je graag! Samen maken we van jouw baby (weer) een slaapkopje. Als gecertificeerd babyslaapcoach werk ik door heel Nederland. Behoefte aan persoonlijk advies over welk consult het beste bij jullie past? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek.

Gratis slaappocket

Ben jij op zoek naar tips en handvatten om het slapen van jouw kindje te kunnen verbeteren? I’ve got you! Ik heb een gratis slaappocket geschreven, waarin ik mijn belangrijkste tips voor meer rust en betere slaap met jou deel. Praktisch en direct toepasbaar.

Een slaapcoach voor baby’s… bestaat dat echt?!

Wanneer ik op een verjaardag vertel dat ik een eigen praktijk heb als slaapcoach voor baby’s, kijken mensen mij vaak vragend aan. ‘Een slaapcoach voor baby’s… bestaat dat echt? Daar heb ik nog nooit van gehoord.’ Ja, dat bestaat echt! Nu moet ik wel zeggen dat babyslaapcoaching echt iets van de laatste jaren is. Het aantal babyslaapcoaches groeit in record tempo en het begrip krijgt steeds meer bekendheid onder ouders. Het is dan ook vooral de ‘oudere’ generatie die het concept niet kent. Ook niet heel gek, vroeger stond de maatschappij heel anders tegenover baby’s en het slapen. ‘Baby’s huilen nou eenmaal, dat hoort erbij’ was de gedachte. Vaak werd ouders geadviseerd de deur gewoon dicht te trekken en het kind te laten huilen.

Tegenwoordig staan veel ouders een stuk bewuster in het ouderschap en zie je veel zachtere opvoedingsstijlen voorbij komen. Je baby laten huilen wordt nog steeds geadviseerd, maar is mijns inziens écht onnodig en niet meer van deze tijd. Een baby van onder de zes maanden kan zichzelf namelijk nog niet troosten. Daar heeft hij papa of mama voor nodig. Dus als jij jouw baby niet wilt laten huilen, is dat dus eigenlijk precies hoe de natuur het heeft bedoeld! Ben je benieuwd hoe je jouw baby dan beter leert slapen zonder huilen? Plan een kennismakingsgesprek, dan leg ik je precies uit hoe ik jullie kan helpen.

Wanneer schakel je een babyslaapcoach in?

Ik kan nu een hele waslijst opsommen over wanneer je een babyslaapcoach kunt inschakelen, maar er is eigenlijk maar één antwoord. Je schakelt een babyslaapcoach in wanneer jij het gevoel hebt dat je het niet meer weet en hulp nodig hebt. Vind jij het oké dat jouw kindje ’s nachts nog vaak komt voor een voeding of geniet je ervan dat jouw kindje alleen maar bij jou in slaap kan vallen? Heerlijk, niks aan doen! Laat je in dat geval vooral niet gek maken door alle adviezen van de mensen om je heen over wat ‘normaal’ is. Wil je dit wel veranderen, zonder je baby te laten huilen? Ik kan jullie verder helpen wanneer:

succesverhalen

Waar kun je op letten bij de keuze voor een babyslaapcoach?

Iedereen mag zich babyslaapcoach noemen. Het is dus goed je daar bewust van te zijn tijdens je zoektocht naar een slaapcoach voor je baby. Het is niet fijn dat er babyslaapcoaches werken zonder (goede) opleiding. Door verkeerde adviezen gaan baby’s nog slechter slapen en dat brengt jou als ouder nog meer onzekerheid. Dus check-check-dubbelcheck: heeft iemand een opleiding gedaan en wat voor een opleiding is dat dan? Zo ben ik opgeleid vanuit de Droomritme Methode, de enige Nederlandse geaccrediteerde opleiding tot babyslaapcoach. Werken met een Nederlandse methode was voor mij belangrijk, omdat we in ons land andere overtuigingen en gebruiken hebben dan aan de andere kant van de wereld. Verder is het belangrijk dat je op zoek gaat naar iemand die werkt volgens jouw visie. Ga dus na bij jezelf: wil je jouw baby wel of niet laten huilen? En wil je werken met vaste schema’s of gebruik je een ritme liever als richtlijn? Lees hier meer over de Droomritme Methode.

Wie is het gezicht achter de Droomritmepraktijk?

Ik ben Meike, babyslaapcoach met een medische achtergrond en founder van de Droomritmepraktijk. Al jaren begeleid ik gezinnen naar meer en betere slaap voor hun kindje van 0 tot 3 jaar. Daarnaast ben ik als jeugdverpleegkundige expert op het gebied van gezondheid en ontwikkeling van baby’s. En nu ik op 5 maart 2022 zelf moeder ben geworden van onze zoon Tijn mag ik al die kennis aanvullen met mijn eigen ervaringen die ik opdoe als ouder en dat is super waardevol! Wil je meer weten over mij of over mijn aanpak? Lees dan mijn verhaal of volg de Droomritmepraktijk op Instagram. Persoonlijk kennismaken? Ik leer jullie graag beter kennen in een kennismakingsgesprek.